پیشنهاد ویژه طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
تلفن ثابت
تلفن همراه

طراحی سایت در شیراز

هشت راه بهینه سازی سایت برای موبایل

هنگامی که در جهان، دستگاه های تلفن همراه بیشتر از رایانه های رومیزی توجهات را به خود جلب کردند، طراحان بیشتر بر تجربه کاربر از ظاهر سایت متمرکز شدند. اگرچه که واسط کاربری در طراحی های سازگار با موبایل، نقش مهمی ایفا می کند اما تجربه کاربر از ظاهر سایت هم به همان اندازه مهم است. خصوصاً اکنون که تنوع دستگاه ها زیاد است و به تبع آن تجربیات کاربران نیز متفاوت خواهد بود.


تجربه کاربر از ظاهر سایت، چیزی فراتر از مرزهای گرافیکی و زیبایی شناسی است. اما چه طور می توان تجربه خوب و بد از رویت سایت با موبایل را از هم جدا نمود؟ البته باید گفت که جدا کردن مؤلفه های کلیدی مؤثر در طراحی کاربر محور و بهینه سازی آن، دشوار نیست. در این جا چند مورد از بهترین روش ها که به شما در این امر کمک خواهند نمود، ذکر می شوند:

 

1- را نادیده نگیرید:

اگر قرار است وب سایت شما با موبایل مشاهده شود، پس با استفاده از استراتژی «اول موبایل»، رسم سنتی در طراحی وب سایت را بشکنید. وقتی که می دانید بسیاری از کاربران از طریق موبایل، سایت شما را مشاهده می کنند، این تکنیک هیچ ضرری نخواهد داشت. این موضوع ممکن است در ابتدا چالش برانگیز به نظر برسد، اما اگر شما می خواهید قبل از هر چیزی و اول از همه به کاربر خود توجه کنید، ارزشش را دارد. اینکه هدف شما داشتن وب سایتی ساده، واضح و سازگار با موبایل است، به این معنا نیست که نباید طراحی پیچیده ای داشته باشد.

 

2- لایه های روان/ انعطاف پذیر ایجاد نمایید:

اندازه صفحات نمایش متفاوت است و شما باید لایه ای را ایجاد نمایید که با همه آنها به طور یکپارچه سازگار باشد. لایه های انعطاف پذیر به یک استاندارد در میان طراحان وب تبدیل شده اند. در طراحی این لایه ها به جای اندازه گیریهای دقیق مانند پیکسل، از درصد استفاده می شود. مطمئن باشید که با استفاده از این روش، بسیاری از کاربران راحت تر از سایت شما استفاده خواهند کرد.

 

3- کارایی را در فرآیند بهینه سازی سایت برای موبایل، هدف خود قرار دهید:

کارایی چیست؟ آن چیزی است که شما به بازدیدکنندگان خود ارائه می دهید تا کارهایشان را سریع انجام دهند. بر مبنای هدف وب سایت شما، بهتر است همه ابزارها از قبیل یافتن نزدیکترین فروشگاه، جستجوی محصول، بررسی محصول و یا تبدیل ارز، به کاربر برای انجام سریع تر کارهای مورد نظر و رسیدن به اهدافش، کمک نماید.

 

4- کاربرانتان را شناسایی کنید:

سعی نکنید که فقط پلی برای معاملات باشید، زیرا ممکن است این امر برای شما گران تمام شود و هیچکس از این موضوع خوشش نمی آید. اول ببینید چه کسانی کاربران شما هستند و سپس رفتار آنها را در زمان دیدن وب سایت حدس بزنید. همچنین عواملی که باعث بروز آن رفتار می شود را مشخص نمایید.

کاربران مدرن به دو دسته تقسیم می شوند:

کاربرانی که بدون هدف در حال مشاهده سایت هستند.

کاربرانی که برای انجام کاری خاص در حال مشاهده سایت هستند. هر کدام از این گروه ها بر اساس نیازهایشان به قابلیت های مختلف احتیاج دارند.

 

5- همیشه به راهنماها و دستورالعملهای توسعه دهنده توجه کنید:

بر مبنای پلتفرمی که استفاده می کنید لازم است که به خط مشی واسط کاربری توجه داشته باشید. برخی از پلتفرم ها انعطاف پذیری بیشتری را نسبت به دیگر پلتفرم ها ارائه می دهند. در همه پلتفرم ها، بهتر است برخی از عناصر کلیدی برند و یا «امضا» باقی بمانند. یک توسعه دهنده اپل وقتی می خواهد استراتژی طراحی، عناصر واسط کاربری، تصاویر، آیکون و غیره را انتخاب نماید، باید «استانداردهای اپل» را مد نظر قرار دهد. از طرفی دیگر، یک توسعه دهنده اندروید، باید همه چیز در مورد اجزاء، سبک، قابلیت استفاده و چیدمان رایج و معمول اپلیکیشن های اندروید را با استفاده از «راهنمای توسعه دهندگان اندروید» یاد بگیرد.

 

6- همه محتویات سایت را در دسترس همه کاربران قرار دهید:

برخی از طراحان، به جای اینکه لایه ها را انعطاف پذیر طراحی کنند، آن ها را برای کاربران موبایلی پنهان می کنند. گاهی اوقات این کار دشوار است و یا ممکن است محتوای لایه های موبایلی، بیش از حد شود. این رویکرد، نادرست است. به کاربرانتان یک نسخه پر محتواتر از وب سایت یا نرم افزارتان بدهید که نه تنها ناعادلانه نباشد بلکه نتیجه معکوس ندهد و باعث از دست دادن مشتریان نشود. شاید مجبور باشید لایه ها را ساده تر طراحی کنید، برای کاهش بهم ریختگی، مطالب را از صفحه ای به صفحه ای دیگر منتقل نمایید و یا فقط سعی کنید همه چیز را بهتر سازماندهی کنید؛ اما این امکان باید وجود داشته باشد.

 

7- با توجه به لمسی بودن موبایل ها طراحی کنید:

این نکته را به خاطر داشته باشید که کاربر موبایلی به جای ماوس از انگشتانش استفاده می کند. شما باید به گونه ای طراحی کنید که سایت برای همه نوع اندازه و شکل از انگشت ها مناسب و راحت باشد. به عنوان مثال کاربر نباید برای پر کردن فرم و یا فشار دادن دکمه، در مضیقه باشد و یا بیش از حد زوم کند و ضربه بزند. این مسائل در دستگاه های کوچک خیلی رایج و معمول است که در طراحی باید به ورودی لمسی به اندازه کافی بزرگ و فضای حرکات انگشت برای انجام کار توجه شود.

 

8- از ابزارهای فشرده سازی استفاده کنید:

امروزه، تعداد ابزارهای موجود برای آسان نمودن کار طراحان، غیر قابل شمارش است. شما می توانید از کمپرسور اسکریپت از قبیل کمپرسور HTML و یا فشرده سازی Gzip که به طور خودکار عناصر غیر ضروری، فضای سفید و یا کدها را حذف می کنند، استفاده نمایید. CSS minifier یا کمپرسور CSS و دیگر ابزارها نیز به شما اجازه می دهند که برای بهبود عملکرد، کدهای CSS را اضافه کنید. فشرده سازی تصاویر نیز به همین اندازه مهم است؛ با استفاده از EWWW Image Optimizer، smush.it، opting و jpegtran می توانید اندازه فایل های .jpeg و .png خود را ضمن ثابت ماندن کیفیت، کاهش دهید.

1395/07/12 - 14:45:07