اولین گام برای راه اندازی سایت ثبت اسم شما و یا شرکت شما می باشد که به آن دامنه می گویند. نام دامنه می تواند برای بعضی از شرکت ها حتی مهمتر از نام آنها باشد، چرا که افراد نام دامین را معرف یک شرکت می دانند و در واقع نام دامین، برند یک شرکت خواهد بود و این بسیار برای شرکت ها می بایست مهم باشد که چه نامی را برای دامین وب سایت خود انتخاب می کنند. ما به شما کمک می کنیم که چگونه نام دامنه انتخاب کنید.
نام دامنه و برندینگ (Branding and Your Domain Name):
همانطور که اشاره شد نام دامنه، برند شما در اینترنت خواهد بود. همانطور که نکات زیادی در انتخاب برند وجود دارد، در انتخاب یک دامنه خوب هم باید توجه داشته باشید که نکات را به درستی رعایت کنید. در صورتی که شما بهترین خدمات و محصولات را هم داشته باشید، در صورتی که نتوانید مرحله برندینگ را به درستی انجام دهید، کمتر در ذهن مخاطبان به خاطر خواهید ماند. بهترین و مناسبترین راه برای شما انتخاب نام تجاری شما به همراه پسوند .com و یا .ir به عنوان دامین است. چرا که ممکن است در حال حاضر خیلی ها شما بشناسند و این شروع خوبی برای انتخاب یک دامنه خواهد بود، چرا که شما با گوش مخاطبان غریبه نخواهید بود.
طول نام دامنه (Long Domain Name):
عموما طول نام دامنه می تواند تا 67 حرف طول داشته باشد، اما این دلیل خوبی نسیت که چون شما می توانید نام طولانی برای دامنه انتخاب کنید. چرا که برخی از مشتریان نام دامین شما را مستقیم تایپ می کنند و وارد سایت شما می شوند و حتی آنهایی که بر روی نام دامین شما کلیک می کنند و وارد سایت می شوند، در دامنه های طولانی سخت تر نام دامنه به خاطر آنها می ماند. پیشنهاد ما انتخاب حداکثر 20 حرفی برای نام دامنه شماست، و هرچه نام دامنه از 20 حرف کوتاه تر باشد، شما دامنه بهتری انتخاب کرده اید. البته فراموش نکنید نام دامنه شما باید ویژگی های یک برند را داشته باشد.
کاراکترهای خاص در نام دامنه (Special Characters in Domain Names):
شما در نام دامنه نمی توانید از کاراکترهای خاص زیادی استفاده کنید و فقط مجاز به استفاده از کلیه حروف و اعداد و چند نوع کاراکتر همانند – در مابین آنها خواهید بود. البته پیشنهاد ما استفاده کمتر از اعداد و کاراکتر (-) در نام دامنه است.
استفاده از حروف بزرگ و کوچک و خط تیره (-) در نام دامنه:
در نام دامنه تفاوتی مابین حروف بزرگ و کوچک وجود نخواهد داشت، این بدین معناست که کاربران می توانند هم با تایپ نام دامنه شما با حروف کوچک وارد سایت شوند و هم حروف بزرگ. برندهایی همانند FedEx نمی توانند دامنه خود را همانند برند خود ثبت کنند، چرا که حروف بزرگ میان کلمات (Camel case) در نام دامنه بی معنا است.
برای حل این مشکل می توان از خط تیره (-) برای جدا کردن و یا تاکید در نام دامنه استفاده کرد. خط تیره برای موتورهای جستجو به معنای جداکننده میان دوکلمه است. تنها مشکل استفاده از خط تیره در نام دامنه، عدم کاربر پسند بودن (not as user friendly) خط تیره در نام دامنه است. کاربران علاقه دارند نام دامنه را بدون خط تیره تایپ کنند و حتی در برخی موارد خط تیره در نام دامنه باعث ایجاد خطای تایپ برای کاربران می شود و کاربران را به وب سایت شرکت رقیب هدایت می کند. اگر شما از خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید نام دامنه شما بسیار بهتر خواهد بود.
ترکیب نا مناسب کلمات در نام دامنه (Bad Word in Domain Names):
در برخی موارد بعضی از کلمات به تنهایی می توانند انتخاب خوبی برای نام دامنه باشند، اما وقتی در کنار لغت دیگری قرار می گیرند مخاطب را به اشتباه می اندازند. به عنوان مثال دامنه ipanywhere.com ممکن است به هدف IP Any Where برای یک شرکت خدمات IP انتخاب شده باشد، اما اگر به صورت متوالی و بدون وقفه آن را بخوانید مطمئنا هیچ برداشتی از نام این دامنه نخواهید داشت. برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل پیشنهاد می کنیم قبل از ثبت دامنه خود حتما از کسی که اطلاعی از خدمات وب سایت شما ندارد بخواهید که نظر خود را در مورد دامنه شما بگوید. در واقع شما با این کار از دید کاربران نام دامنه خود را تحلیل می کنید.
جمع بندی:
نام دامنه باید تا حد ممکن کوتاه باشد، نشانگر زمینه فعالیت و یا نام شرکت شما باشد، تا حد امکان از - در نام دامنه استفاده نشود و تایپ کردن آن راحا باشد.
خصوصیات برخی پسوند های نام دامنه:
com مربوط به شرکت ها و سازمان های بازرگاني و تجاری مي باشد.
net مربوط به شرکت های ارائه دهنده خدمات اينترنت، ثبت دامنه و ميزبانی وب مي باشد.
org مربوط به سازمان ها و تشکيلات سازماني مي باشد.
ir دامنه ملی ایران می باشد.
جهت آگاهی از تعرفه ثبت دامنه اینجا را کلیک کنید.